Linkek a témában:
Egyre kevesebb vitális anyag
Az élelmiszerek vitális anyag tartalma drasztikusan lecsökkent az utóbbi 50 évben. Ennek kiváltó okai a fokozott ipari termelés, „minél többet, gyorsabban és olcsóbban termelni”, melynek következtében a földek elsavasodtak és kimerültek, a zöldségekben és gyümölcsökben ezért egyre kevesebb a vitális anyag.
Meghatározás
A malabszorpció egy gyűjtő fogalom, olyan rendellenességet értünk alatta, amely során az emésztés, és a tápanyagok felszívódása károsodott. A folyamat több szinten károsodhat: 1. a bélrendszeren belül sérül az étel lebontása alkotó elemeire, 2. a bél nyálkahártyában végbemenő tápanyag bontása károsodik, 3. a bélnyálkahártyán keresztül a tápanyagok felszívódása károsodik. Avitaminózis: vitaminhiány